Om Sjö&Hav

Sjö&Hav – för det enkla livet utomhus

Ingen tvål, schampo eller diskmedel är direkt bra för miljön men de kan däremot vara så miljöanpassade som det bara är möjligt. Vi på Sjö&Hav Outdoor Care ger dig biologiskt nedbrytbara kvalitetsprodukter för att du ska kunna njuta av och uppleva naturen utan att lämna några spår. Vi vet att behovet av att tvätta av sig och hålla sin utrustning ren finns, även när man lever under enklare förhållanden som t.ex ute i skogen, på fjället eller vid kusterna. Och då tycker vi att det är viktigt att du ska kunna använda unikt anpassade produkter. Så rena och sköna som möjligt, utan onödiga tillsatser – och att använda dem på rätt sätt – för så liten inverkan som möjligt på känslig miljö.

Vi är stolta över att kunna tillföra ett modernt mygg- och fästingmedel på marknaden. Ett skonsammare alternativ för både människa och miljö men bevisat lika effektivt som traditionella syntetiska medel. Den aktiva komponenten (innehåll med avstötande effekt) är växtbaserad och utvinns ur citroneukalyptusen. Den odlas och skördas under hållbara förhållanden, är Ecocertifierad och fri från DEET.

Sjö&Hav Outdoor Care är ett mindre entreprenörsdrivet företag med säte i Stockholm. Vi tyckte att det fattades tvätt- och rengöringsprodukter som var anpassade för vårt enkla ö-liv i Skärgården på somrarna så vi bestämde oss för att ändra på det. 2004 lanserade vi vår första tvål för saltvatten som blev en omedelbar succé bland båt- och ö-folk i Stockholms Skärgård och på Västkusten. Sedan dess har vi kontinuerligt utvecklat och förbättrat vårt sortiment och erbjudande till att innefatta unikt utvecklade produkter för utomhusbruk inom tvätt och rengöring samt skydd mot insekter.

Alla våra produkter är tillverkade i Sverige och vår företagsvision är att ständigt utveckla våra produkter och organisation mot hållbara mål och prioritera miljön i alla våra beslut.