Vardag i husbilen blir till ren naturupplevelse

Det är dags att åka vidare på Josefins och Alex resa genom Norden. Coronan har ställt till det för dem i ursprungsplanen att åka med husbilen genom Europa men att de nu i stället tar alla möjligheter att uppleva och se vårt vackra Sverige och grannlandet i väst. Som tur var hann de med en sväng i Norge innan gränsen stängdes.

Men som sagt, även om alla dagar är nya och fantastiska så blir det vardag även i en husbil. Bestyr som att diska, tvätta och städa är tyvärr inget som försvinner bara för att man är på äventyr. Så därför ställer vi frågan – hur går det till att diska när man lever under enkla förhållanden i en husbil?

– Vi använder produkter från Sjö&Hav eftersom de är biologiskt nedbrytbara och har minimal inverkan på känslig miljö. Vi använder dem till nästan allt. Diska, tvätta och duscha, där avloppet för säkerhets skull töms i ett gråvattensavlopp. I bland använder vi dem ute i naturen också. Till exempel i en fors eller bäck där vattnet är i rörelse. Eller i en utedusch där vattnet antingen samlas upp i ett avlopp eller filtreras genom jorden. Det viktiga, trots att man har bra produkter är att använda dem sparsamt och på rätt sätt, så att påverkan på miljön blir så liten som möjligt. Sjö&Hav Utomhus Handdisk använder vi när vi diskar i husbilen eller i en balja och häller sedan ut i en brunn, avlopp eller på marken en bit bort från vattenkällan så att smutsvattnet kan filtreras genom jorden. Vi häller inte ut det rätt tillbaka i vattnet för då följer matrester, fett och annat med som kan vara dåligt för vattenmiljön.

Tänk att kunna välja varje dag vilken utsikt du vill ha när du ska diska, att kunna diska med dörren öppen och bara njuta av hur stilla allt är utanför. Ena dagen diskar vi vid havet, och andra dagen djupt inne i en skog, säger Josefin och Alex.

 

Sjö&Hav Disk+Tvätt är en supersmidig liten kombinerad produkt. En tub som vi har med oss när vi är ute på längre turer. Lätt att ha med för att diska av kaffemuggen, kok-kärlen till stormköket eller vaska upp strumporna och t-shirten som blev svettiga på vägen upp till toppen.

Ibland tar vi ett kvällsdopp efter våra löprundor och passar även på att vaska upp våra raggsockar som används flitigt här uppe i norr.

 

Och ja! Tänk vad smidigt och härligt att kunna gör en tråkig syssla till en ren naturupplevelse på en strand i vacker solnedgång. Här i Norge kryllar det av perfekta strandparkeringar för att spendera natten. Här diskar vi i en balja och häller sedan ut vattnet i husbilens avloppstank.

 

Bilderna i artikeln är tagna av Josefin och Alex. Följ Josefin och Alex husbilsäventyr på kontot Roadahoy eller på hemsidan www.roadahoy.com  Sjö&Havs produkter är framtagna för att användas utomhus med så liten inverkan som möjligt på känslig miljö. De är alla lätt biologiskt nedbrytbara, veganska och producerade i Sverige. Läs mer om vårt miljöarbete här.


  • Utomhus Handdisk

    85,00 SEK

  • Multirengöring Disk + Tvätt

    79,00 SEK

Visa alla produkter