"Vi testade Sjö&Hav och det funkar helt fantastiskt bra."

Sommaren 2015 testades vårt mygg- och fästingmedel av det oberoende test- och researchföretaget Testfakta som specialiserar sig på laboratorietest och utvärdering av konsumentprodukter. Testet visade att vi tillsammans med en DEET-produkt testade bäst av alla med 5,0 som resultat! Av testet kan man bl.a utläsa att vår produkt är det enda DEET-fria alternativet som toppar i testet och att det fungerar bäst av alla medel då bara en liten yta är täckt vilket betyder att man inte behöver smörja in stora hudytor för att skydda sig effektiv mot insekterna. Testet utfördes på myggor men Mygg + Fästing Spray är också verksamt mot flera bitande och blodsugande insekter som knott, broms och älgfluga. Tester har gjorts även på blodigel med god effekt.

Ibland händer det att konsumenter hör av sig till oss bara för att berätta hur nöjda de är och förvånade över att medlet är så effektivt. Magnus i Råneå älvdal är en av dem.

 

“Insekterna landar inte ens på huden och det blir som en frizon runt ansiktet mot knott. Jag gick i linne hela dagen, t.o.m över en myr och när jag röjde sly. Har aldrig ens tänkt tanken tidigare. … När min svärfar är lite imponerad av nå’t är det väldigt, väldigt bra.”

 

Testfaktas reslutat från 2015 är det senaste stora myggmedel-test som utförts och några saker har förändrats sedan dess. Vi har bl.a uppdaterat designen på flaska och etikett men själva innehållet är det samma som när testet utfördes och vår åldersrekommendation på tre år kvarstår. Rekommendationerna för samma aktiva komponent har i t.ex Tyskland fått en sänkt åldersgräns till tre månader och mycket pekar på att Sverige, på sikt, kommer att följa efter med sänkt åldersgräns. Se testet här: Testfakta