Morgondoppet

Vad är morgondoppet?

Region Gotland bjuder under Almedalsveckan 2023 och 2024 in till Morgondoppet för att uppmärksamma Gotlands vattenbrist. Varför? En dusch förbrukar i snitt cirka 90 liter vatten. Varje morgon under Almedalsveckan bjuder Region Gotland in till ett gemensamt morgondopp vid badbryggan vid Kallis för att uppmärksamma Gotlands vattenbrist och inspirera till nya vanor för en hållbar vattenanvändning. Region Gotland lånar ut handdukar, saltvattentvål, schampo och balsam, och bjuder på kaffe efter doppet. Något som uppskattats av många morgondoppare under en het och solig Almedalsvecka.

Region Gotlands Morgondopp 2024 vann priset bland totalt fem finalister med motiveringen:

”På ett smart och enkelt sätt lyckades Region Gotland inte bara med att inleda Almedalsveckan med en snackis utan också med att få besökarna att engagera sig både fysisk och mentalt. Och lyckades dessutom med att visa en praktisk lösning på ett problem som inte bara är lokalt utan även globalt.”

Intresset har visat sig vara stort för Sjö&Hav Outdoor Care produkter för liknande event. Vi återkommer med hur vi kan konceptualicera och leverera våra produkter till kommande event och återförsäljare till säsongen 2025.