Fästing / Myggmedel

En DEET-fri testvinnare som är snällare och bättre för dig och din familj, naturen och samhället. Skyddar mot flera typer av insekter med full effekt i upp till 6 timmar. Kan användas på kläder och utrustning utan att ge fläckar.
Ett klokt val, helt enkelt!

Såhär funkar det
Inga myggmedel och fästingmedel tar död på insekter – i själva verket gör det så att de inte tycker att vi är särskilt attraktiva. Sjö&Hav Mygg och Fästing innehåller PMD Rich Botanic Oil som med sin avstötande effekt är ett givet val för oss. Ett biologiskt nedbrytbart extrakt av Citroneukalyptusolja som förekommer naturligt i eukalyptusens vegetation. Tester visar på låg giftighet och att mycket litet tas upp av huden. Det anses av ledande forskare vara det nya moderna alternativet och är bevisat lika effektivt som traditionella syntetiska produkter med ämnet DEET som funnits sedan fyrtiotalet.

DEET är den vanligaste aktiva komponenten på världsmarknaden. Ett nervgift i hög koncentration. Ett lösningsmedel som effektivt tränger ner i huden, missfärgar textil, plast och gummi och är förbjudet i Danmark sedan 1985.

För vem?
Mygg och Fästing är ok att använda på barn från 3 år. Det är svenska Kemikalieinspektionens rekommendationer. I Storbritannien är samma aktiva komponent godkänd att användas på barn från 6 månader. Detta tack vare egenskaper som låg giftighet och lågt hudupptag. Man ska trots allt vara försiktig med användningen och undvik att applicera på barnets händer. Det går bra att ha medlet på kläderna om man vill undvika hudkontakt.

Skyddar mot många insekter
Du behöver inte flera flaskor för att skydda dig mot insektsbett. Mygg och Fästing är effektivt mot både stickande och bitande insekter som mygg, fästing, älgfluga, broms och knott. Spray och Roll-on Creme har samma effektiva skydd i upp till 6 timmar. Välj den variant som passar dig och din familj bäst – eller tillfället.

Hållbar produktion
Alla Sjö&Havs produkter har en tydlig miljöprofil, så även vårt mygg- och fästingmedel. Vår råvara, Citroneukalyptusoljan är en förnyelsebar resurs och produceras både under socialt och miljömässigt hållbara förhållanden. Vår oljeproducent använder inga syntetiska bekämpningsmedel, odlar på mindre plantager, återplanterar samt erbjuder goda arbetsvillkor för både kvinnor och män, vilket i sin tur gynnar lokal ekonomisk utveckling. Genom Sjö&Hav bidrar du också till bättre förhållanden.

För dig som vill veta mer
PMD RBO (p-mentan-3,8-diol Rich Botanic Oil) har sitt ursprung i kampen mot insektsburna sjukdomar och 1994 tog The London School of Hygiene and Tropical Medicine PMD RBO från labbet, ut på marknaden. Citroneukalyptusträdet kan odlas i utsatta områden och ger lokalbefolkningen ett tillgängligt skydd mot utbrott av t.ex. malaria och dengue feber. Växtoljan utvinns genom att ångdestillera blad och kvistar. Den genomgår sedan en mognadssprocess där PMD RBO bildas. Komponenten har sedan lanseringen genomgått flertalet jämförande effektivitetsstudier i förhållande till bl. a DEET* och världsledande forskare på området erkänner PMD RBO som ett modernt och det enda växtbaserade skyddet med bevisad full effekt. Godkänt och registrerat av svenska Kemikalieinspektionen. Läs mer om PMD RBO och vår leverantör här.

Testfakta resultat 2015

 

Print